B24 Beszélgetések: Holoda Attila Miskolcon is elmondta, elegendő gázkészlete van Magyarországnak

Megosztás

Hazánk egyik legkiemelkedőbb energetikai szakértője vendégeskedett nálunk, aki betekintést nyújtott, mire számíthatunk a jelenlegi energiaválság idején és milyen további kihívásokkal kell majd szembenéznünk a jövőben.

Holoda Attila energetikai szakértő az utóbbi időszakban többször is szerepelt a médiában, ami nem véletlen, hiszen az energia kérdése különösen fontos lett az utóbbi időszakban. Az olajmérnök, a Miskolci Egyetem címzetes egyetemi docense, volt helyettes energetikaügyi államtitkár több esetben is kifejtette véleményét, ami szöges ellentétben állt a magyar kormány hivatalos álláspontjával.

A “Holoda Attila: Aktuális energiaellátási helyzet és kihívások” címmel meghirdetett eseményünk – melynek a Grabovsky adott otthont – már a előtte nagy érdeklődésre tett szert. Ám végül a vártnál is többen jelentek meg az eseményünkön. Ebből is látszik, hogy mennyire aktuális ez a téma.

Holoda Attila: Aktuális energiaellátási helyzet és kihívások / GRABOVSKY

A közel hatvan perces előadás alatt a szakember többek között megnyugtatott arról is, hogy Magyarországnak a téli időszakra bőven van elegendő gázkészlete. De hétköznapi tévhiteket is eloszlatott:

“Vannak, akik úgy gondolják, hogy azzal többet fogyasztanak, ha a 18 fokra lehűlt lakást hazaérkezéskor visszamelegítik 21-22 fokra. Ám ez tévképzet” – magyarázta. Így a szakértő mindenkinek azt javasolja tekerje le a termosztátot ha elmegy otthonról.

Holoda Attila

Holoda Attila úgy véli, az oroszoktól érkező gáz az európai gázimport 40-42 százalékát tette ki. Mint mondta, ilyen magas szintre nem fogják visszaengedni, azonban az orosz gázra biztosan szükségünk lesz ezután is, viszont más forrásokat kell találni: ott van például a folyékony földgáz.

Kiemelte, hogy Magyarországon is rengeteg új forrás áll rendelkezésre, ráadásul folyékony földgáz is érkezik – vagyis ma már nem igaz, hogy az orosz gáztól függünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek