Borsod: egy kiskorú lány intim fotóival visszaélve zsarolt egy férfi

Megosztás

Interneten ismerkedett össze a férfi és a kis hölgy, aki elég hamar elküldte saját intim fotóit későbbi zsarolójának, aki nem tudta, hogy a lány valójában hány éves.

A Szerencsi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet a férfi ellen szexuális kényszerítés bűntette, különleges személyes adattal visszaélés és lopás vétsége miatt – írta az MTI.

A megállapított tényállás szerint a vádlott egy közösségi oldalon álnéven regisztrálva vette fel a kiskorú lánnyal a kapcsolatot, aki intim fényképeket küldött magáról.

A férfi, aki nem volt tisztában a lány pontos életkorával, további felvételeket kért, és amikor azokat nem kapta meg, megfenyegette a sértettet, hogy a korábban kapott képeket közzéteszi. Miután a lány megszakította fenyegetőjével a kapcsolatot, a vádlott elküldte ismerőseinek a felvételeket. Egy másik alkalommal a terhelt édesapjának szerencsi otthonából lopott el egy számítógépet, egy monitort és egy hangfalszettet – írták.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét. Ezt, valamint hogy édesapja megbocsátott neki, a bíróság enyhítő körülményként értékelte, ugyanakkor súlyosbító körülményként vette számításba, hogy a bűncselekményeket szabadságvesztésének próbaideje alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. (A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek