Szélesebb lesz a miskolci Szinva-híd

Megosztás

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata kivitelezőt keres a város egyik nagy forgalmát lebonyolító közlekedési csomópontja, a Thököly utcai Szinva-híd (sokan Thököly-hídként emlegetik) átépítésére, fejlesztésére. A projekt az uniós és hazai forrásokra épülő Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósul meg. A terveket pedig az MGM Kft. készítette el. 

Az európai közbeszerzési értesítőn megjelent pályázati felhívás szerint a „Thököly-hidas projekt” során a Kiss Ernő utcát kiszélesítik és új forgalmi sávot is kap a Thököly utca és a Damjanich utca között. Felújítják a Thököly utcai közúti hidat úgy, hogy egy forgalmi sávval ki is szélesítik. A Kiss Ernő utcán mindkét irányban autóbuszöblöt is kialakítanak.

Az igencsak leromlott állapotú Thököly-híd felújítása során a közúti közlekedési pályát és gyalogos járdákat is kiszélesítik: ezáltal négy forgalmi sáv kialakítására alkalmas, azaz 13,5 méter széles közlekedési pálya készül el a hídon, amelyen jelenleg három sávon folyik a közlekedés

A híd környezetében a Szinva-patak mederburkolását is felújítják. Mindemellett a szükséges közműkiváltásokat is elvégzik a projekt részeként, és gyalogosjárdákat is átépítenek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek