Nem lehet akkora válság, Felcsúton éppen most építenek műfüves, téli focipályát 800 millióból

Megosztás

Természetesen a közpénz jellegét már régen elvesztő TAO-támogatásokból valósul meg az akadémisták számára, hogy télen se fázzanak. Bizonyára ott is spórolni kell a fűtéssel, vagy mégsem?

Olyan hatalmas nagy válság mégsem lehet, ha ilyenre jut pénz. Hacsak nem az az oka, hogy mi a fontos az ország első emberének. A foci biztosan nagyon magasan van. Úgyhogy örüljünk, elkezdődött 2023 is.

A válság ellenére sem áll le a felcsúti fociakadémia fejlődése, hiszen a 2022/2023-as szezonban összesen 1,16 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott nekik jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az Mfor cikke szerint ebből 335 millió forint utánpótlás-nevelésre és személyi jellegű ráfordításokra megy el, 825 millió forintot ingatlanberuházásra költenek. Bár már 4 csillagos hotelt építettek a TAO-támogatásokból, most kiderült, hogy ezzel sem lett kész a mű.

A lap az akadémia sportfejlesztési programja alapján azt írja, hogy 800 millió forint téli fedett, 50×80 méteres műfüves pályát építenek az akadémián tanulók számára, „hogy a téli hónapokban is folyamatos és színvonalas edzést tudjunk számukra biztosítani”. További 25 millió forint pedig különböző díjakra megy el. A fedett műfüves pálya megvalósulásának időpontja 2023. június. (Forrás: 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek