Jelentős átalakítás vár a mezőkövesdi Zsóry fürdőre

Megosztás

Az elavult és leromlott állapotú kör- és hullámmedencét fogják teljes egészében felújítani, de a pályázat részeként szerepel a Matyó tematikus út továbbfejlesztése is.

Decemberben pozitív elbírálást kapott a mezőkövesdi önkormányzat, valamint Tard és Szentistván európai uniós pályázata, a Zsóry fürdő fejlesztésére, illetve egyéb beruházásokra 1,1 milliárd forintot ítélt meg az irányító hatóság. A fejlesztésnek két fő iránya van, az egyik a gyógyfürdő fejlesztése , a másik pedig a Matyó tematikus út továbbfejlesztése – írja egy hivatalos mezőkövesdi csoport Facebook-posztja.

A Zsóryban az elavult és leromlott kör- és hullámmedencét akarják fejleszteni, mert jelenleg gazdaságosan nem is üzemeltethető. A tervezett fejlesztés több elemből áll: geometrikus kialakítású kaszkád medence, hullámmedence (700 négyzetméteres), tematikus egységek: lassú/sebes folyó élményelemekkel, felnőtt/gyermek tó, matyó falu (wellness és kiegészítő szolgáltatásai: szauna épület, gőzfürdő épület, drinkbár, élményzuhany, WC-pelenkázó, malom).

A másik elem a tematikus út, ebből a Zsórynál egy bemutató teret alakítanak ki, a tardi Táncpajtájánál és a szentistváni tájháznál bemutató tér fejlesztést akarnak és multimédiás egységet telepítenek. Ha minden jól megy, 2025 nyarára valósulhat meg az elképzelés a projekt adatlapja szerint.
Fotó: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

A hozzászólók közül többen is akadtak, akik szerint nem véletlen, hogy ennyire hagyták lepusztulni a város egyik ékességét, a fürdőt.

“Vérzik a szívem mezőkövesdiként. Minden fürdő ezer éve beelőzte a Zsórit. Egy aranybánya lehetett volna…kormánypárti városvezetés és mégis hagyták ezt. Nem értem.”

“Amint nemsokára megtörténik a tulajdonváltás, a felújítások gőzerővel megkezdődnek. Nem véletlenül hagyták ennyire lepusztulni, minden évben százmilliókkal csökkent az értéke így. Hányinger ez az egész.”

“Nagyon ráférne a felújítás. A körmedence tiszta szégyen ahogy kinéz.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek