Remek családi programok az év utolsó napjaira

Megosztás

Offline élmény, családépítő kaland, így ajánlják a lillafüredi programot a szervezők.

“Ha kedvetek támad egy kellemes sétára a karácsonyi vendégeskedés, evés, ivás után, ha szeretnétek egy laza kirándulással búcsúztatni az évet, akkor a Hétmérföldes Meseúton a helyetek” – így invitálják az érdeklődőket a program szervezői. A meseút mindennap elérhető, kezdő- és végpontja Medvetalp Bisztró Lillafüreden. Az ünnepek alatt december 28- 31. között, 12:00-től 16:00 óráig várják a vendégeket.

A Medvetalp Bisztróban térképet és a titkos kulcsot kapnak a kirándulók, majd a Mária és az Erzsébet sétányon indulnak útnak. Az úton gyönyörű, kézzel festett házikókat találnak, melyekben egy-egy mesét, és a meséhez kapcsolódó játékot, feladatot, beszélgetést indító kérdést rejtettek el a szervezők. A rövid, körülbelül 4 kilométeres túra részleteit a program honlapján ismerhetjük meg.

A meseutas program lehetőséget teremt Lillafüred felfedezésére, bemutatására, kulturális örökségének megismertetésére. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Bükki helyi Csoportja év utolsó madarász programját Miskolcon tartja egy madárgyűrűzéssel egybekötött közösségi – családi – program keretében.

Helyszínként a Miskolc Avas kilátó melletti új játszótér és tornapálya, illetve a közeli bozótos szolgál majd. A főbb programok a madárgyűrűzés, madár megfigyelés, beszélgetés mellett Miskolc megtekintése madártávlatból lesz. Fakultatív kikapcsolódásként használhatjuk a gördeszkapályát, illetve a mászófalat, kondigépeket és a játék elemeket is kipróbálhatjuk.

A szervezők garantálják a madárfogást, ugyanis a madarakat beetették. Közben bármikor lehet érkezni és távozni. A mobil WC is üzemképes.

A program ingyenes.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek