A lillafüredi fényvonat karácsonykor sem áll le

Megosztás

Az ünnepi díszbe öltözött szerelvény vasárnap és hétfőn, vagyis karácsony első és második napján is közlekedik a Dorottya utca és Lillafüred között.

A fényvonat először december 17-én és 18-án indult el idén, éppen azon a hétvégén, amikor maga a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) is újraindult.

Karácsony első és második napján, vagyis december 25-én és 26-án ismét elindult a fényekkel feldíszített kisvonat: ezeken a napokon kora este karácsonyi díszbe öltözött szerelvényekkel lehet utazni. A szerelvények feldíszítésében részt vett a korábbi Mikulásvonatokat üzemeltető Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány is.

Amint arról korábban beszámoltunk, a felújítás még 2020-ban kezdődött, és a kisvonat azután indulhatott újra, hogy a munkák véget értek, és már csak kisebb javítások vannak hátra, amelyek a menetrend szerinti közlekedés beindítását nem akadályozzák.

A vonatok újraindulásával egy időben megnyílt Lillafüreden a tóparti sétány, amit a munkavégzés idejére zártak le. A LÁEV járatai január 8-ig naponta, négy vonatpárral közlekednek, majd tavaszig csak hétvégéken és ünnepnapokon. Az érvényes menetrend és a fényvonattal kapcsolatos tudnivalók elérhetők a www.eszakerdo.hu honlapon.

Kapcsolódó cikkek