Egy szerencsi férfi lett az év páratlan apukája

Megosztás

Az édesapának hosszú utat kellett megtennie, hogy újra a két gyermekével lehessen.

Labanc Tamásnak születésétől fogva komoly nehézségekkel kellett szembenéznie. Szüleit nem ismerte, ugyanis hét testvérével együtt intézetbe került. Csupán egy nővérével tartja a kapcsolatot, úgy, hogy nem látogatják egymást, csak telefonon beszélnek. Az intézetis gyerekek nem tudják, hogy milyen érzés családban felnőni. Tamás azt vallja, hogy talán jobb is így.

Miután felnőtt, elhagyta az Megyaszói intézetet. Megismerkedett egy lánnyal, akivel később összeházasodtak és két gyermekük is született. Először Viktória, majd egy év múlva Tamás látta meg a napvilágot. A családfő egész nap dolgozott az erdészetben, szerette a munkáját, egyszerű életre vágyott. A feleség azonban magyarázat nélkül kirakta Tamást a közös házukból, a gyerekek pedig ott maradtak. A bíróság is az asszonynak ítélte az utódokat, pedig az elhanyagolta őket.

A férfi nem olyan gyerekkort szeretett volna Vikinek és Tamásnak, mint amilyen neki jutott, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy lakást szerezzen és visszakapja a gyerekeket. Egykori megyaszói nevelője, Csider Andor segített neki gondnoki állást és szolgálati lakást találni. Ez a férfi volt az, aki apamintát adott Tamásnak, és a gyerekek pótnagypapájává is vált. Viki ötéves volt, Tamás négy, mire az apa visszakapta a felügyeleti jogot. Végül Szerencs közelében találtak új otthonra.

Nyolc éve szenteli minden napját a gyerekeinek, tanulja, hogy kell apának lenni, és nagyon élvezi. Vikit visszatartották egy évre az óvodában, hogy egy osztályba tudjon járni a testvérével. Intézet helyett művészeti iskolába járnak, zenélni, táncolni, sportolni tanulnak. Tamás büszke fiú, hisz a kitartó munkában, orvos szeretne lenni. Viki pedig rendőr lesz, ha törik, ha szakad.

Az édesapa hatalmas sikertörténete azonban nem maradt elismerés nélkül. Andor nagypapa nevezte be a “versenyre” Labanc Tamást, aki végül átvehette az Egyszülős Központ által alapított 2022 páratlan apukája-díjat.

Kép forrása: Index

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek