Több mint egy tucat képviselő fel sem szólalt idén a Parlamentben

Megosztás

A 15 “néma” politikusból 13 kormánypárti. Koncz Zsófia ellenben az április után megalakult új országgyűlés második legaktívabbja.

15 olyan országgyűlési képviselő van, akik idén egyszer sem szólaltak fel a parlamentben – írja az Mfor. A kormánypárti frakciókban összesen 13-an vannak közülük: Bajkai István, Cseresnyés Péter, Demeter Zoltán, Erdős Norbert, Erős Gábor, Gyopáros Alpár, Horváth István, Kubatov Gábor, Potápi Árpád, Rogán Antal, Tiba István, Törő Gábor, illetve a házelnök, Kövér László.

A kormánypártiak mellett közéjük tartozik Hadházy Ákos független képviselő, és a néhány hónap után a képviselőségről lemondó jobbikos Szabó Hajnalka.

Ami a legtöbbet beszélő képviselőket illeti:

  • első Rétvári Bence, az Emmi, később a BM államtitkára, aki 210 alkalommal szólalt fel, és összesen 14 óra 36 percet beszélt;
  • a második az LMP-s Keresztes László Lóránt, aki 113-szor szólalt fel és így 11 óra 8 percet beszélt;
  • a harmadik pedig a KDNP-s Nacsa Lőrinc, aki 108 felszólalásával 9 óra 52 percet beszélt.

Az ellenzéki képviselők között mind a megszólalások számát, mind azok idejét tekintve számottevő a jobbikos Z. Kárpát Dániel is, aki 2022-ben összesen 98-szor szólalt fel, ezzel összesen 9 óra 42 perc 16 másodpercet használt fel az Országgyűlés idejéből.

A cikk külön kiemeli Koncz Zsófiát, aki a májusi kormányalakítás során az azóta lemondott Palkovics László parlamenti államtitkára lett. Ő idén 104 alkalommal szólalt fel a Ház falai között, amelyek összesen 5 óra 33 perc 40 másodpercig tartottak. Az államtitkár asszony idén minden felszólalását a választások után mondta el, ugyanis interpellációk, azonnali kérdések megválaszolására ő az illetékes a minisztérium részéről. Ezzel a teljesítményével a felszólalások számát tekintve Koncz Zsófia az új parlament második legaktívabb képviselője lett.

via mfor.hu, telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek