Hétre nőtt a tragikus buszbaleset áldozatainak száma

Megosztás

A busz átszakította a korlátot és 40 métert zuhant egy folyóba.

Hétfőn a mentőosztag újabb holttestet talált észak-nyugat Galíciában, ahol szenteste egy busz átszakította egy híd korlátját és 40 métert zuhant az alatta lévő Lérez-folyóba – írja a 444.hu. A nő testét helikopterről vették észre a folyóban. A jármű nyolc utassal tartott Vigóból Lugóba, és a Pedre nevű településen eddig ismeretlen okból átszakította a híd korlátját és lezuhant. A 63 éves sofőrt és egy nőt sikerült élve kimenekíteni, őket sérülésekkel egy közeli kórházba vitték.

A keresést hétfőn kezdték újra, miután a túlélő utas végre képes volt beszélni, és elmondta, hogy egy barátnője, aki szintén a buszon utazott, nem szerepel az áldozatok listáján. Az eltűnését azért nem jelentette senki, mert ők ketten együtt vacsoráztak volna a baleset napján. A Voz de Galicia lap szerint az utasok közül többen épp hazafele tartottak, miután egy közép-galíciai börtönben látogatták meg a szeretteiket.

Jelenleg is zajlik a nyomozás, hogy mi okozta a balesetet. Annyi biztos, hogy nagyon rosszak voltak az időjárási viszonyok aznap este, erősen esett az eső. A rendőrség közölte, hogy a buszsofőr nem állt sem alkohol, sem drog hatása alatt. (France24)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek