Egyre többen szorulnak rá a karácsonyi ételosztásra

Megosztás

December 24-26. között a Krisna-hívők karitatív szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány a Népligetben tart ételosztást a rászorulók számára.

Meleg étellel, friss pékáruval, teával és gyümölcsökkel várják a nélkülözőket, akik élelmiszerekből álló ajándékcsomagot is vihetnek haza. A csomagba a hatósági áras termékek helyett olyan hasznos főzési alapanyagok kerültek, mint a sárgaborsó, rizs vagy a tartós tej.

Szombat reggel kilenckor megkezdődött a sorszámok kiosztása a Népligetben. Az erre kialakított sorban nagyjából 20 ember állt, ezen kívül körülbelül 50-en ácsorogtak ételosztásra várva, amely délben kezdődik. Délre már több mint 120 ember várt meleg ételre.

A szervezők tapasztalata szerint a válság hatása érezhető az ételosztáson, a rendszeres év közbeni alkalmakhoz képest rengeteg új arc van, akikről kívülről talán nem is látszik, hogy rászorulók, és feltűnően sok a gyerek. Az aznapra szánt 1000 adag meleg étel rendkívül gyorsan elfogyott, tehát legalább ennyien vettek részt a 24-ei eseményen, de 26-ára várják a legtöbb embert. – írja a 444.

Kép forrása: 444.hu

Kapcsolódó cikkek