Javítóintézetbe kerül az a miskolci fiatal, aki kirabolt egy idős nőt

Megosztás

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a miskolci fiatalkorúnak az ügyében, aki még tavaly rabolt ki egy idős nőt.

A megállapított tényállás szerint 2021. december 7. napján a kora délutáni órákban a Miskolc, Stadion utca és Kárpáti utca közötti járdaszakaszon az ott gyalogosan, sántítva közlekedő 66 éves sértettet távolról követni kezdte, majd amikor mögé ért, hirtelen hátulról meglökte, ezzel egyidejűleg a sértett kezében tartott bevásárló szatyrot – az abban lévő lakáskulcsokkal, pénztárcával, 5.000 Ft készpénzzel és személyi iratokkal – megragadta és megkísérelte azt a sértett kezéből kitépni – számolt be az ügyészség.

Mivel az asszony a táskát nem engedte el, a vádlott őt még egyszer meglökte, aminek következtében a sértett a földre esett. A kézitáska megszerzése érdekében a férfi a sértettet a földön húzta, majd azt erőszakkal a sértett kezéből kitépte, ezt követően a helyszínről futva elmenekült. A sértett a földön fekve segítségért kiabált, nem tudott felállni, elkúszott egy közeli villanyoszlopig, majd végül abba megkapaszkodva állt fel. Az asszony a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottal szemben 3 év 3 hónap javítóintézeti nevelést rendelt el. Súlyosító körülményként vette figyelembe az elkövetés kitartó mivoltát, valamint az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottságát. Enyhítő körülményként esett latba a fiú kedvezőtlen személyi és családi helyzete, illetve, hogy beismerte és megbánta tettét.

Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkek