Csökkentik a díjat a Zsarnain

Megosztás

A Zsarnai piacot üzemeltető Városgazda áttekintette a piac helyzetét. A cég vezetése a piac munkatársaival együtt új díjstruktúrát alakított ki, melynek lényege, hogy a piacon standokat alakítanak ki, melyek fix helyen, fix területtel, fix díjtétellel rendelkeznek.

2023. január 1-től, a bérléssel rendelkezőknek havonta csak egyszer lesz fizetési kötelezettségük és a 3-as kapunál a belépőkód használatával akadálymentesen behajthatnak, a napijeggyel árusítóknak a 4-es kapunál bejövetelkor kell a terület díját kifizetni. A díjtételekről az alábbi linken tájékozódhatnak.

Az új konstrukcióval elkerülhetőek azok a viták, melyek a terület nagyságával függtek össze és konfliktusokat okoztak az árusok és a díjbeszedők között. A standok úgy lettek kialakítva, hogy az árusok gépjárművükkel meg tudják közelíteni, le tudjanak parkolni, megszüntetve ezzel az esetenként kaotikus állapotokat okozó, rendezetlen parkolást. Ennek köszönhetően a vásárlók számára is könnyebb lesz a parkolás, miután felszabadulnak azok a parkolóhelyek, melyeken korábban az árusok álltak.

Ennek a célnak a megvalósítását szolgálta az új beléptetőrendszer, ugyanis a bérleti jogviszonnyal rendelkezők akadálytalanul tudnak átjutni a sorompón – egy telefonszám felhívását követően -, míg a napijegyet váltók jegye magában foglalja a parkolás díját is.

A díjakat tartalmazó táblázat és a piacról készült térkép megtekinthető a Zsarnai piac fájlok résznél.

Kapcsolódó cikkek