Így ápold a bajuszodat, hogy a megjelenésed tökéletes legyen!

Megosztás

Az arcszőrzetet sokan a férfiasság jelképének tartják, és folyamatosan kísérleteznek, hogy megtalálják a számukra legelőnyösebb formát, míg másoknak nyűg, amivel muszáj foglalkozni.

Bármelyik tábort is erősíted, a borotválkozás nagy valószínűséggel mindenképp része a napjaidnak, és ismered az érzést, amikor borotválkozás után nem tökéletes a végeredmény. Amennyiben bajusszal rendelkezel, a kósza szálak a kívánt hossz és forma megléte után még inkább zavaróak lehetnek. Mit tehetsz, hogy ne így legyen? Hogyan ápold a bajuszodat a tökéletes megjelenés érdekében? Mutatjuk, tarts velünk!

Hogyan válaszd meg a tökéletes bajuszformát?

Az arcszőrzetet, legyen az bajusz vagy szakáll, minden esetben érdemes az arcformához igazítani a tökéletes végeredmény érdekében. És az sem mindegy, hogyan és mivel ápolod. A #Barba Italiana borotválkozáshoz kifejlesztett termékeivel igazi élménnyé teheted a borotválkozást a napi rutin részeként, így többé nem úgy gondolsz majd rá, mint a nyűgre, amin muszáj túllenni. 

Azt is vedd alaposan szemügyre, hogy arcszőrzetileg milyen adottságokkal rendelkezel, mert hiába álmodozol a szájat eltakaró, dús bajuszról, ha a genetika közbeszól és az arcszőrzeted nem úgy akarja. Azonban ettől még lehet vagyány és elbűvölő bajuszod, csak meg kell találnod a megfelelő formát, és persze az ideális ápolószereket. 

Napjaink legnépszerűbb bajuszformái

A hagyományos, a felső ajkat nem takaró bajusz titka a természetesség és persze a rendszeres igazítás. Szinte mindenkinek jól áll, kevésbé dús és vastag szőrzettel is jól mutat. Tökéletes bajusz alapforma, amelyből szinte bármit meg lehet csinálni.

A Tom Selleckről Magnumnak vagy hivatalos nevén Chevronnak elnevezett, a felső ajkat teljesen elfedő bajuszformához dús arcszőrzet szükséges. Az ék formára igazított bajusz határozott megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Minimális, de folyamatos karbantartással, fésüléssel, hidratálással, trimmeléssel teheted vonzóvá a nők számára.

Bátraké a szerencse és a biciklikormányra emlékeztető, felfelé pödört Handlebar fazon, így csak akkor válaszd, ha elég bevállalós és türelmes bajuszos vagy.

Az egyenes, vékonyra vágott ceruzabajusz kialakítása nagy pontosságot, gyakori karbantartást és egy kevés zselét igényel a kifogástalan kinézet érdekében. 

A különleges hatású, szimmetrikus, a száj mellett kétoldalt lelógó patkóbajusz nagy kihívást jelent, és csak abszolút arcformához igazítva ajánlott.

A helyes bajuszápolás

Ma már a férfiak körében is elfogadott és bevett dolog a bőr- és a hajápolás, így ezekkel összefüggésben az arcszőrzet ápolása is a napi rutin része kell, hogy legyen, akár borostát, akár bajuszt vagy szakállat viselsz.

A bajusz ápolása a bőr, a szőrzet hidratálását is jelenti a méretre vágás, igazítás mellett, hiszen csak így válhat az arcod ékévé, a stílusod képviselőjévé. Professzionális, kimondottan az arcszőrzet, a bajusz ápolására kifejlesztett készítményekkel nagyszerű eredményt érhetsz el a magad és az érted rajongók legnagyobb örömére.

Kapcsolódó cikkek