Így érd el az ideális testalkatot

Megosztás

A fogyás esetében nyugodtan gondolkodhatunk hosszú távon, néha azonban jól jön egy gyors fogyókúra, hogy egy-egy eseményre ideális testalkatunk legyen. De pontosan mit értünk ezalatt, és hogyan érdemes belekezdeni? Létezik egyáltalán olyan, hogy hatékony és gyors fogyás? Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen buktatói vannak ennek, és milyen lehetőségeid vannak lapos hassal megjelenni a következő fontos alkalomra. 

Gyors fogyás: vajon lehetséges?

A rendszeresen előforduló “most lefogyok” kifejezés minden évben több alkalommal előjön. Legtöbbeknél azonban főként az év elején, valamint a nyári hónapok előtti hetekben ölt nagyobb mértéket. Karácsony után mindenki szeretne visszaállni a régi kerékvágásba, lefogyni, nyár előtt pedig ki ne akarna tökéletes testet, amire aztán bátran ráhúzhatja a bikinit? 

A nagyobbik részük azonban elhasal ezen, hiszen sokszor nem tartható diétát választanak. A VERTIM étrend-kiegészítője nagy segítséget jelenthet a kezdetekben, hogy minden salakanyag távozzon a szervezetedből. Emellett serkenti a vérkeringést, helyreállítja a vérnyomást, nem beszélve a béltisztító hatásáról. 

Persze mindez nem elég, ha gyorsan szeretnél eredményt elérni. Sokszor ugyanis hosszú folyamat vezet el oda, hogy tényleg elérd az álomalakodat. A gyors fogyás mindig veszélyes, és sok esetben nem tartható, bár az tény, hogy van pár módszer, amivel látványos eredményt érhetsz el. 

Válts életmódot!

Azt gondolhatod, hogy az életmódváltás csak hosszabb távon előnyös, pedig a legtöbb esetben már az első pár napot követően jelei lesznek annak, hogy változtattál. Az 1 hét alatt 10 kg-os módszerek mindig valamilyen megvonásos dolgon alapulnak, aminek során önsanyargatás árán fogyhatsz, később pedig többet hízol vissza, mint amennyit leadtál. Ha viszont elegendő mennyiséget iszol, eszel zöldséget és gyümölcsöt, akkor máris tettél az egészségedért. 

Igyekezz naponta 4-5 alkalommal enni, sose maradj éhes, és lehetőleg figyelj a megfelelő tápanyagbevitelre! Nem utolsó sorban fontosak a vitaminok, de sokkal lényegesebb, hogy a vízivással eltávolíthatod a testedből a salakanyagokat, és nem leszel állandóan éhes. 

Akadnak olyan ételek, amelyek vízhajtó hatásúak, így a felesleges víztől is megszabadulhatsz. Az életmódváltás első pár napjában tehát látványos eredményt érhetsz el, de ne feledd, hogy ennek nagy része csak víz! Bár az tény, hogy legalább laposabb lesz a hasad, és eltűnik a testedről a felesleges víz. 

Mire figyelj még?

Fontos megemlítenünk, hogy rendszeresség és kiegyensúlyozottság nélkül szinte lehetetlen eljutnod arra a szintre, amire vágysz. Mindig időben edd meg a reggelit, az ebédet és a vacsorát, közte pedig ha úgy érzed, akkor kapja be valami egészséges nassolnivalót! 

Lehet ez pár szem mandula, egy mandarin, alma, esetleg répa. Sose csoki és sütemény legyen az, amire ilyenkor rájársz, hiszen ezekben rengeteg a felesleges cukor! Ugyanígy felejtsd el az édesített italokat, a habos kávét, hiszen ezek mind plusz kalóriát tartalmaznak! Sok sikert!

Kapcsolódó cikkek