Budapesten adták át a napokban a turisztikai szakma legkiválóbbjainak a Kőrösi Csoma Sándor-díjakat.
A turisztikai szakmában végzett tevékenység legrangosabb elismerését idén is olyan szakemberek kapták, akik töretlen elhivatottsággal és a hazájuk iránt érzett szeretettől vezérelve végzik munkájukat Magyarország turizmusának fejlesztése érdekében, írta közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.
A kiemelkedő szakmai teljesítmény elismeréseként Kőrösi Csoma Sándor Nagydíj, Talentum-díj és Életműdíj adományozható. Az idei kitüntetettek kiválasztásának egyik fő szempontja, hogy munkájukkal hozzájárulnak a hazánkról alkotott képhez, az országimázs fejlesztéséhez. Karrierútjuk vonzóvá teszi az ágazatot a fiatalok számára, szemléletmódjuk képes megszólítani és inspirálni a következő generációkat is.
A turisztikai tevékenység irányításában, tervezésében, szervezésében, a nemzetközi turisztikai kapcsolatok, illetve a társadalmi felelősségvállalás terén végzett példamutató és kiemelkedő munkájának elismeréseként idén Nagydíjat kapott:
- Balogh Barbara, a Nomád Hotel & Glamping tulajdonosa,
- Mészáros-Komáromy Dénes, a Tokaji Gin létrehozója,
- Pesti István, az első két MICHELIN-csillagos vidéki étterem, a Platán Gourmet séfje,
- Bérczes László és Kiss Mónika, az Ördögkatlan fesztivál megálmodói és főszervezői,
- Ilyés Noémi, a CheckINN turisztikai innovációs verseny programigazgatója,
- Mohos Zsófia fotográfus, a palócföldi hagyományokat megörökítő Görbeország Instagram oldal készítője.
A Tokaj Gin egy összesen 21 fűszert tartalmazó prémium kézműves gin és korábban már elnyerte a brit The Spirits Business szaklap által évente megrendezett The Gin Masters versenysorozatán a világ legjobb ginjének járó díját. “Szinte el sem hisszük, hogy tegnap még egy zempléni kis parasztházban egyszerűen csak gint főztünk, majd mára kiderül, hogy ugyanitt a világ élvonalába tartozó italt készítjük” – nyilatkozta tavaly Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere.
kép forrása: borsmenta.hu