Keltsük életre a lurkók alkotásait!

Megosztás

A kisgyermekes családok élete móka és kacagás, na meg alkotás! A rajzok és festmények már kész gyűjteménnyé váltak. Nekem például nagyon jófej szüleim voltak. Egyetlen rajzot sem dobtak ki azok közül, amelyeket gyermekként készítettem! Még a legrondábbat sem! Kitalálták, hogy a régebbi darabokat kint tárolják majd és hát… mire való a cipősdoboz, ha nem tárolásra? 

Akkoriban azonban még nem tudták azt, amit mi tudunk. A következő cikkben utánajárunk, hogy készíthetünk művészi alkotásokat.

Archívum – Ezt csak a szülők ismerik igazán!

A gyermeki képzelet a legélénkebb, és nekünk, “nagyoknak” ösztönözni kell őket arra, hogy kibontakozzanak. Persze, néha már a fejünk tetején és a lábunk talpa alatt is gyerekrajz van, de sebaj! Ez ettől szép! Külön kis mappákba rendezgetjük őket, hogy amikor eljön az idő, elővehessük őket és büszkélkedhessünk velük. Miért ne csinálhatnánk másképp? A Vászonkép Szalon minőségi meglepetései minden otthonban tökéletesen mutatnak majd. 

A legtöbbünknek csak a családi fotók jutnak eszünkbe a vászonkép szó hallatán, de miért ne örökíthetnénk meg a gyerek rajzát is? A csodás kis kreációkat bárhová kihelyezhetjük: a nappaliba, a folyosóra, a konyhába vagy akár a gyerekszobába.

Mivel az oviban használt papírok nem a legjobbak, ezért elég nehéz őket bekereteztetni, ezért más megoldásokkal kell kísérleteznünk.

A vászonkép előnyei

Miért döntünk a vászonkép mellett? A textúra már maga különleges minőséget kölcsönöz valamennyi képnek. Éppen ez az a speciális hatás, ami valóban művészi alkotássá avanzsálja az ovis rajzokat is. Gondolj csak bele, ennek a gyerek is örülni fog! 

Mit kell tennünk annak érdekében, hogy egy ilyen vászonképpel gazdagodjunk? Elég beszkennelni a rajzot, méretet választani és várni a termékre. Ez elég gyorsan megy. Ugye?

Néhány tipp a digitalizáláshoz

A művek digitalizálásához – a legtöbb tévhittel ellentétben – nincs szükség szkennerre. Ma már elegendő erre a célra egy okostelefon is. Az adott rajzot jó fényviszonyok között kell lefotózni! Ebben a CamScanner Free mobil applikáció fog neked segíteni. Az alkalmazás indítását követően olvasd végig a tippeket, majd válaszd a “use now” lehetőséget! Ezután kattints a “Scan” gombra, engedélyezd a kamera használatát és fotózz! 

Az sem gond, ha ferdén fotóztál, ugyanis a fotózás után megjelenik egy négyszög, aminek a sarkait a rajzra tudod illeszteni. A program automatikusan kiegyenesíti a rajzot. A beállítást követően a pipára kattintva mentheted el a képet, ezután a fényeken és a színeken tudsz módosítani. Nevezd el és kész is vagy! 

Ma már valamennyi digitális eszköz a rendelkezésünkre áll. Miért ne készítenénk a gyerekrajzból vászonképet? Ez évek múltán is a lakás legszebb dísze lesz.

Kapcsolódó cikkek