Hogyan pólyázd a babádat?

Megosztás

Számos olyan babaholmi van, aminek a beszerzéséről még a pici megszületése előtt érdemes gondoskodni. Többek között ide tartozik a pólya is, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kisbabád kényelemben és biztonságban érezze magát.

Anya pocakjában ugyanis hozzászokott ahhoz, hogy állandóan egy puha és meleg burok veszi körül. Amikor világra jön, ez a biztonságos közeg hirtelen eltűnik. A pólyázással az anyaméh melegségét, biztonságát tudod visszaadni számára.

A régi típusú pólyák mellett ma már létezik más alternatíva is. Ez lehetőséget ad arra, hogy a picit ne kelljen szorosan beburkolni az anyagba. Ha egy ilyen pólyát keresel, akkor figyelmedbe ajánljuk a Baby Inside Babatermékek pólya kínálatát.

Amennyiben vásárlás előtt többet is megtudnál a pólyázásról, akkor pedig olvass tovább, ez a cikkünk ugyanis ebben a témában készült. Először is elmondjuk, hogy miért érdemes pólyázni a picit és hogy milyen előnyei van az új típusú megoldásnak. Végül pedig arról is szó lesz, hogy milyen helyzetekben tesz jó szolgálatot a pólya.

Miért érdemes pólyázni a picit?

A kisbabád számára rendkívül fontos, hogy maximális kényelemben és biztonságban érezze magát. Akárcsak a születése előtt, amikor hosszú hónapokat töltött odabent a pocakodban. Minden olyan babaholmi, ami stabilan körbeöleli és melegíti, azt a jóleső érzést idézi fel benne, mint amit az anyaméhben érzett.

A pólyázáskor lényegében körbetekered a babádat egy puha anyaggal, ami számodra is rendkívül hasznos. Így ugyanis sokkal egyszerűbben tudod megfogni, aztán pedig kézben tartani, amikor például eteted vagy altatod. Mivel a pólyában alaposan be van burkolva, ezért nem tud megfázni, ami szintén óriási pozitívum.

Milyen új alternatíva létezik a pólyázásra?

Nem is olyan régen csak a régi típusú pólyák álltak rendelkezésre, amiknek a használatához meg kellett tanulni valamelyik pólyázási technikát. Ezek tulajdonképpen olyan anyagok voltak, amiket különböző módon lehetett a pici köré tekerni. Sok anyukának azonban nem volt szimpatikus az, hogy mindegyik esetében túl szoros volt a kötés.

Így született meg a Baby Wrap pólya, ami kiterítve olyan, mint egy babatakaró vagy pléd. Nem kell semmilyen technikát elsajátítanod a használatához, csak annyit kell tenned, hogy a két oldalsó részét ráhajtod a picire. Ha pedig szükségesnek érzed, akkor meg tudod kötni a kötőjét, hogy az anyag stabilan rajta maradjon.

Mikor tudod még használni?

A pólya nemcsak altatáskor vagy etetéskor hasznos, hanem akkor is, amikor látogatók érkeznek a házba. Ha ugyanis a pólyában fogják meg a picit, akkor sokkal könnyebben tudják kézben tartani. Arról nem is beszélve, hogy a baba gerince is támasztékot kap az anyag által.

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, miért annyira hasznos kiegészítő a babapólya. Remek szolgálatot tesz altatáskor, hiszen az anyaméhhez hasonló környezetet teremtesz vele a pici számára. Ezenkívül pedig akkor is jó, ha kéznél van, amikor rokonok érkeznek látogatóba, akik meg szeretnék fogni a babát.

Kapcsolódó cikkek