Jogerős ítélet: nem volt jogszerű, hogy nem fizették ki eddig a tanárok túlóráit

Megosztás

A bíróság kimondta a jogerős ítéletet. Csak nehogy ezt is a “visszatartott uniós pénzekhez” kösse a kormány, ha már elvesztette a pert.

„Mostantól jogerős ítéletünk van arról, hogy a kifizetetlen túlórázás nem jogszerű” – közölte Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője a Nedolgozzingyen.hu-n megjelent írásában. Óriási jelentőségűnek nevezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla az ő javukra döntött egy pedagógus régóta húzódó ügyében, amelynek köszönhetően „megszűnhet a túlórákkal való visszaélések nagyobb része a közoktatásban”.

Nagy Erzsébet emlékeztetett: a Ne dolgozz ingyen! oldalt azért indították el, hogy kikényszerítsék az államtól: fizesse ki a pedagógusok összes túlmunkáját – beleértve a helyettesítéseket, a kirándulásokat, és minden, intézményen kívüli programban való részvételt. Ilyenből sok összegyűlhetett, mivel 2013. szeptember 1-je, az új előmeneteli rendszer bevezetése óta „a munkáltató úgy értelmezte, hogy a napi 2, heti 6 órát nem meghaladó, és a maximális óraszámot 30 tanítási napon túl nem lépő eseti helyettesítést külön díjazás nélküli, ingyenmunkaként rendelheti el, mondván, ha valami a kötött munkaidő terhére elrendelhető, akkor azért alapjáraton nem fizetendő pluszpénz”.

A jogerős ítéletben azonban – írja az ügyvivő – a bíróság azt mondta ki, hogy a pedagógusnak elrendelhető munkavégzés, így az eseti helyettesítés esetében is be kell tartani a munka törvénykönyvének munkaidő-beosztásra, illetve munkaidő-nyilvántartására vonatkozó rendelkezéseit. Ez pedig azt jelenti, hogy a munkaidő-beosztást legalább egy héttel előre kell közölni, és azt az elrendelt munkavégzés előtt legfeljebb négy nappal lehet módosítani. Ha ezt a szabályt – amit a munka törvénykönyvének (Mt.) 97. § (5) bekezdése tartalmaz – a munkáltató nem tartja be, a munkavégzés munkaidő-beosztástól eltérő munkaidőnek, azaz az Mt. 107. § a) pontja alapján rendkívüli munkaidőnek minősül! Azt is megállapította az eljáró bíróság, hogy a pedagógusok esetében is rendkívüli munkaidőnek számít a rendes munkaidőt, így pl. a napi 8 órát meghaladó időtartamú munkavégzés, amit szintén ki kell fizetni. (Hvg)

Kapcsolódó cikkek