Adókedvezményeket és tarifaemelést követelnek a taxisok a benzinárstop megszüntetése után

Megosztás

És az eddigi eredményeiket látva szinte borítékolható, hogy mindent meg is kapnak majd Orbánéktól, amire vágynak. Az ő sztrájkjukat és esetleges blokádjukat ugyanis nem nevetnék ki kormánykörökben, mint ahogy például a pedagógusok megmozdulásait teszik.

A miniszterelnöknek címzett nyílt levelükben nem utalnak konkrétan a hatósági üzemanyagár eltörlésére a taxisokat képviselő szervezetek.

A 2022-es taxis tarifa megállapodást elértéktelenítette a háború, a hiperinfláció, az energiaválság és az élelmiszer árak elszabadulása (valószínűleg mások fizetését is – a szerk.) – közölte a Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége és a Nemzeti Szakszervezet Taxis Tagozata, amely emiatt rendkívüli konzultációt kért a miniszterelnöktől. Az Orbán Viktornak címzett, Facebookon is közzétett levelében, azt javasolták, hogy

  • sürgősen emeljék ismét a taxis tarifát,
  • keressék további adókedvezmények lehetőségét a kisvállalkozó taxisok számára,
  • maximalizálják a kiadható taxi engedélyek számát és korlátozzák a taxis vállalkozások létszámát,
  • pontosítsák a taxisok adózási lehetőségeit.

Bár sem a nyílt levél, sem az azt kísérő Facebook-bejegyzés nem utal konkrétan az üzemanyagok árára húzott sapka eltörlésére, aligha véletlen, hogy épp szerdán kezdeményezett azonnali tárgyalásokat a kormánynál a legtöbb taxis vállalkozást tömörítő érdekképviselet. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek