Tüntetni kezdett a parlamentben a Tanítanék Mozgalom, megszakadt az ülés – videó

Megosztás

A kormánypárti ülésvezető, Latorcai János pedig rendzavaróknak minősítette a demonstrálókat és kivezettette a teremből.

Megszakította a parlament hétfő délutáni ülését Latorcai János, mert a karzaton csendben tüntetni kezdetek a Tanítanék Mozgalom képviselői. Az ülésvezető rendzavarásnak minősítette az akciót, majd kérte az országgyűlés személyzetét, hogy ürítsék ki a karzatot, mire azok elvezették az oktatási jogokért tüntető aktivistákat. „Kénytelenek vagyunk addig szünetet tartani, amíg a karzatról a zavarkeltők el nem távoznak” – mondta Latorcai.

Az akciót Tordai Bence közvetítette az oldalán:

Törley Katalin, az akció egyik résztvevője a Kossuth téren azt mondta, azért mentek be a parlamentbe, mert bár az elmúlt időszakban „nagyon komoly dolgok történtek az oktatási tiltakozások terén”, de sem a területet felügyelő Pintér Sándor, sem Orbán Viktor nem szóllat meg. „Ezért azt gondoltuk, hogy muszáj közvetlenül bevinnünk a problémáinkat a Parlamentbe, hogy az állampolgárokat képviselő képviselők is tisztában legyenek azzal, hogy nem egyszerű bérkövetelésekről van itt szó, hanem van 9 konszenzusosan elfogadott pontunk, amit az oktatás területén el szeretnénk érni” – mondta Törley, akit még szeptemberben rúgtak ki a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból a tiltakozásokban való részvétele miatt.

Ami itt most történt, az beleillik abba a sorba, amit már eddig is megtapasztalhattunk, akkor amikor ezek az emberek némák maradnak, amikor a kulturális bizottság nem hajlandó meghallgatni a diákok és a tanárok képviselőit, akik a 9 pontról. Itt is az történt, hogy miközben némán felálltunk a 9 ponttal a pólónkon, az ülést vezető Latorcai János szünetet rendelt el, és azzal fenyegetett meg bennünket, hogy kivezettet” – tette hozzá. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek