Az Európai Bizottság is felfigyelt a nálunk kirúgott tanárok ügyére

Megosztás

Tovább nehezedik Orbánék helyzete, hiszen úgy kellene Európában bizonygatni, hogy nálunk mekkora hatalmas demokrácia van, hogy közben itthon a tanárokat pedig kirúgásokkal megfélemlítsék, hogy elvegyék a kedvüket a további tiltakozástól. Az EB már felfigyelt ezekre a kormányzati bosszúállásokra.

Figyelemmel kíséri a polgári engedetlenségi akciók miatt kirúgott tanárok történetét az Európai Bizottság is – tájékoztatta az ATV Híradóját a Pedagógus Szakszervezet alelnöke. Totyik Tamás elmondása szerint telefonon keresték meg Brüsszelből, és azután érdeklődtek, hogy mi történt a kirúgott tanárokkal, mennyire jogszerű mindez és, hogy hány kollégát veszélyeztet a további elbocsátás.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője pedig elmondta, világosan látszik, hogy a kormány a megfélemlítés módszerét alkalmazza a tanárokkal szemben. Nagy Erzsébet szerint a kormány módszert váltott. “Eddig azt hitték, ha sokan beállnak a munkabeszüntetésbe, azon belül is a polgári engedetlenségbe, akkor nem lehet bántódásuk. Hát most bemutatja, hogy lehet” – mondta az ügyvidő, hozzátéve:

egyszerűen megtizedeli a társaságot, random módon kiszemelgetnek embereket akiket kirúgnak, hogy a többiek féljenek.”

Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy most olyan pedagógusokat rúgtak ki, akiknek részvétele a polgári engedetlenségi akcióban egyáltalán nem volt kiemelkedő. A tiltakozás a héten is folytatódik, hétfőn több iskolában tanítási szünet lesz. 

Kapcsolódó cikkek