Rendkívül rossz, egészségtelen a levegő Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren is

Megosztás

Miskolc és a Sajó-völgye ismét nem a szépségével került be a híradásokba. A levegő nagyon egészségtelen, az időjárás pedig csak ront a helyzeten, amikor egyébként is sokat fűtenek az emberek. Sajószentpéteren a legrosszabb a helyzet.

Romlott az ország északkeleti részében a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt, Sajószentpéteren már a veszélyes kategóriába esik – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adataiból. Egészségtelen a levegő minősége Miskolcon, Putnokon és Kazincbarcikán.

Kifogásolt minősítést kapott Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Százhalombatta, Tököl, Budapest, Kecskemét, Szeged és Debrecen levegője. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes minősítést.

Javulás a levegőminőségben nem valószínű, továbbra is leginkább Borsodban maradhat magasabb, tartósan az egészségügyi határérték feletti a szálló por koncentrációja. Kedden egy frontzóna átvonulása várható jelentősebb csapadékkal, északnyugatira forduló széllel, ezért északkeleten talán javul a levegő minősége. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek