A hatalmas mennyiségű közpénzzel kitömött Megafon igazgatója állítja, nincs kapcsolatuk a Fidesszel

Megosztás

Bizonyára a szerencsés véletlen műve akkor, hogy a kormánypártok ilyen mennyiségű közpénzzel tömik évek óta a Megafon zsebét és nyilván az is véletlen, hogy a tartalmak mindig tökéletes összhangban állnak a Fidesz által sugallt irányvonalakkal és véleményekkel.

Interjút adott a Karc FM-nek Kovács István, aki a Megafont alapította. Ez az a projekt, amit fideszes körökben óriási sikernek tartanak, míg a Fideszhez lojális jobboldali sajtóban kissé irigykedve néznek. Kovács interjúját a 444 vette észre, és ők is szemlézték. Az interjú azért érdekes, mert Kovács például azt állítja benne, hogy a Megafon projekt mögött “nem áll pártpénz”.

Kovácsnak annyiban kétségkívül igaza van, hogy nem a Fidesz pénzeli őket, ennél súlyosabb a helyzet: maga az állam a finanszírozó, azaz közpénzből működnek. Ahogy azt korábban a Telex megírta – a magyar kormányt és annak kommunikációját különböző módon támogató szervezetek finanszírozását a Rogán Antal vezetése alatt álló Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezi egy közbenső civil szervezet, a Batthyány Lajos Alapítvány közbeiktatásával. Ez adja tovább a központi forrásból kapott pénzeket, többségében a kormány politikáját támogató szervezetek számára. Az egyik kiemelten támogatott szervezet a Jogállam és Igazság Kft., amely az Alapjogokért Központot működteti. Az Alapjogokért Központ és a Megafon közti közös pont: Kovács István. Aki ugyan beperelte a Telexet, mert vitatta, hogy a Megafon közpénzből működne, de végül a bíróság kimondta, hogy a lapnak van igaza.

Mindennek fényében különösen érdekes, hogy Kovács ezt mondta a Karc FM-es interjúban: “Tök őszintén mondom, hogy nincsen semmilyen formális kapcsolat semmilyen politikai erővel, sem szervezeti, sem finanszírozási ügyekben. Tehát azért kezdettől fogva egy nyílt sisakos, politikai szerveződésnek markánsan jobboldali, bármilyen politikával foglalkozó szerveződésnek a választások, az a fókuszában kell, hogy legyen. Tehát én kezdettől fogva azt mondom viszont, hogy a Megafon az nem egy választási projekt. Tehát az, amit mi kitűztünk célul, az messze túlmutat a bármelyik választáson, nemhogy a huszonkettesen.” (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek