Hivatalos: nincs remény Pelé számára a túlélésre

Megosztás

A brazil legenda már nem reagált a kemoterápiás kezelésekre, ezért feladták a reményt, hogy kigyógyítsák daganatos betegségéből. A 82 éves futballcsillagnak meg vannak számlálva a napjai, már csak fájdalomcsillapítókat és légzést segítő szereket kap.

Mivel Pelé szervezete nem reagált a várt eredménnyel a kemoterápiára, orvosai úgy döntöttek, felfüggesztik a kezelését, és Pelé a Sao Paulo-i Albert Einstein kórház hospice részlegére került. A 82 éves futball-legendának vastagbélrákja van, tavaly szeptember óta kapott rá kemoterápiát, több körben. Az utóbbi években csípőproblémák és műtétek miatt leginkább már tolókocsiban ült.

Pelé kedden került kórházba ödéma és szívelégtelenség miatt. Kiderült, hogy valamilyen légzőszervi fertőzése is van, amire antibiotikumot kap. Csütörtökön még arról szóltak a hírek, hogy állapota stabil, lánya, Kely pedig azt nyilatkozta, nincs ok aggodalomra.

A Folha de S.Paulo brazil lap azt írta, a hospice-ban csak fájdalomcsillapítókat kap és a légzési nehézségeit igyekeznek mérsékelni, de invazív vizsgálatokat és kezelést már nem végeznek rajta.

A világ egyik legnagyobb focistájának tartott Pelé három világbajnokságot nyert a brazil válogatottal. (444.hu, Daily Mail)

Kapcsolódó cikkek