Erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítették prostitúcióra a fiatalkorú miskolci lányokat

Megosztás

Előkészítő ülést tartott a Miskolci Törvényszék azoknak a fiatalkorú vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a Törvényszék közleményében.

A fiatalkorú vádlottak és gyermekkorú társuk három, velük azonos miskolci nevelőotthonban lakó fiatalkorú sértettet tartottak rettegésben: prostitúciós tevékenység végzésére próbálták rávenni őket erőszakkal, illetve fenyegetéssel; kettejüket szekrénybe zárták, máskor abban akadályozták a sértettet, hogy a gyermekotthon szobáját elhagyja. Érzelmileg és fizikailag is félelemben tartották a lányokat.

A terheltek az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetei, illetve személyi szabadság megsértésének bűntette miatt – a rendiség sorrendjében – 3 év 6 hónap, illetve 3 év 2 hónap szabadságvesztésre, és 4, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet a terheltek és védőik tudomásul vették, az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek