Beismerte bűnösségét a férfi, aki zebrán gázolt halálra egy nőt Miskolcon

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott határozatával felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki 2021 júliusában elütötte a kijelölt gyalogosátkelőhelyen szabályosan átkelő sértettet.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi Miskolcon, a Thököly utcán közlekedett, amikor a Kiss Ernő utcai kereszteződésbe a járműforgalmat irányító fényjelző készülék zöld jelzésére kb. 40 km/óra sebességgel úgy haladt be és kanyarodott balra, hogy nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen tartózkodó sértettnek, őt fékezés nélkül, a gépjármű bal első sarokrészével elütötte. A sértett asszony a baleset következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy két nappal később elhunyt.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság közúti baleset okozásának vétsége miatt őt 2 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte és egyúttal előzetes mentesítésben részesítette.

Enyhítő körülményként értékelte a terhelt büntetlen előéletét, beismerő vallomását, megbánó magatartását, tekintettel volt továbbá a sértetti hozzátartozó felé teljesített nagyobb összegű kártérítésre, járadék-fizetésre, valamint gondatlanságának enyhébb fokára. Súlyosító körülményként esett latba, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt a baleset.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek