Folytatódik a LED-izzók osztása, ezúttal az Avason és Hejőcsabán

Megosztás

A napokban az Avason, a hét második felében pedig Hejőcsabán folytatódik a LED-ek kiosztása.

Azok, akik regisztráltak, ingyenesen jutnak az energiatakarékos fényforrásokhoz, amelyekkel egy család éves szinten akár 50 ezer forintot is spórolhat az áramszámlán. A programot az energiaárak drasztikus emelkedése miatt hirdette meg az önkormányzat a CYEB nevű cég együttműködésével, hogy ezzel is segítse a miskolciakat. Október elejéig jelentkezhettek rá a városlakók, akik közül több mint 6 ezren éltek a lehetőséggel.

A Gondoskodó Miskolc program keretében közel hetvenezer energiatakarékos izzót osztanak ki a következő hetekben városszerte. A múlt héten a görömbölyiek mellett a perecesi és a vasgyári átvételi helyszínekre regisztrált miskolciak vehették át elsőként a LED-izzókat. A napokban az Avason, a hét második felében Hejőcsabán osztják ki az égőket, a következő hetekben pedig a belvárosi, a martinkertvárosi, a lyukói és a diósgyőri átvételi pontokra regisztráltak juthatnak így fényforrásokhoz.

Ha valaki más nevében venné át az izzókat, annak szüksége lesz egy, két tanú aláírásával hitelesített meghatalmazásra is. Ilyen dokumentumot az átvételi helyszíneken is be lehet szerezni. Fontos, hogy ha valaki más nevében jár el, annak is hoznia kell magával a személyi okmányát és a felhasználó, vagyis a megbízó egyik áramszámláját.

Kérnek mindenkit, hogy az átvétel során az izzók átvételi elismervényén szereplő darabszámot a helyszínen ellenőrizzék, mert utólagos reklamációra nem lesz módjuk.

Fontos információ, hogy az átvétel zökkenőmentes lebonyolításához a következő dokumentumokat kell magukkal vinni az érintetteknek:
– személyi igazolvány
– lakcímkártya
– egy, a regisztrációkor megadott felhasználási helyre szóló áramszámla.

Aki valamilyen okból nem tudja átvenni a LED égőket, annak sem kell aggódnia, mert egy később meghirdetett időpontban még hozzájuthat a Polgármesteri Hivatal Miskolc, Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálatán. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek