Még egymást is átverték a Schadl-ügy vádlottjai

Megosztás

Egyikük azzal csalt ki 200 ezer dollárt a másikból, hogy azt mondta, csecsen emberrablók fogták el.

Őrületes történetek kerülnek napvilágra a Schadl–Völner-ügy vádiratából, amiről a 24.hu közöl cikksorozatot. A legfrissebb anyagukból kiderül, hogy az ügy harmadrendű vádlottja Schadl György barátja, aki korábban potom 150 millió forintért vállalta, hogy elsimítja egy oktatási intézmény működési engedélyével kapcsolatban felmerült problémákat. Persze nem egyedül részesedett a pénzből, hanem Schadl Györggyel és Völner Pállal osztozott rajta.

A vádiratnak pedig van egy egészen filmbeillő fejezete is, ebben a harmadrendű vádlott úgy gondolta, hogy van még ott pénz, ahonnan a korábbi 150 millió érkezett, ezért elhitette az intézményvezetővel, hogy Ukrajnába kell mennie tárgyalni, majd ehelyett egy budapesti hotelbe jelentkezett be, a telefonját pedig kikapcsolta. Ezt követően egy ismerősét elküldte az iskola vezetőjéhez azzal az üzenettel, hogy csecsen emberrablók fogták el és csak 200 ezer amerikai dollárért cserébe engedik el. A nő ezt elhitte és egy Váci utcai pénzváltóban 70 millió forint értékben vásárolt dollárt, majd a hírhozóval Nyíregyházára utazott, ahol a pénzt átadták egy másik beavatott személynek, aki azt eljuttatta a harmadrendű vádlotthoz.

A fentiekért az ügyészség:

  • Schadl György barátjára mint harmadrendű vádlottra befolyással üzérkedés, csalás és hivatali vesztegetés miatt beismerés esetén kilenc év börtönbüntetést, tíz év közügyektől eltiltást és 50 millió forint pénzbüntetést, valamint 118 millió forint erejéig vagyonelkobzást kér a bíróságtól.
  • Az oktatási intézmény képviselőjére mint tizenharmadrendű vádlottra hivatali vesztegetés miatt beismerés esetén két év – végrehajtásban három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést és 30 millió forint pénzbüntetést kértek.
  • A Schadl barátja által előre beavatott ismerősre mint huszadrendű vádlottra csalás miatt három év börtönbüntetést, négy év közügyektől eltiltást és 3 millió forint pénzbüntetést kért.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek