Baseballütővel és viperával verték össze otthonában a miskolci férfit

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 23 éves férfi ellen magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfiak kezükben baseball ütővel és teleszkópos bottal bementek haragosuk házába, és a fotelben ülő férfit olyan súlyosan bántalmazták, hogy a bal karja eltört.

A vádirat szerint a vádlottak testvérek, és édesapjukat ért vélt sérelem megtorlási szándékával 2022. április hónap végén a késő éjszakai órákban megjelentek a sértett férfi miskolci házánál. Egyiküknél baseball ütő volt, míg a másik teleszkópos botot (viperát) vitt magával. A nyitott kapun bementek az udvarra, és a szintén nyitva lévő ajtón a házba is bejutottak, a házigazda a fotelben televíziót nézett.

Amikor meglátta a vádlottakat, számon kérte őket, hogy hogyan jöttek be és mit akarnak tőle, valamint felszólította őket, hogy távozzanak. Erre mindkét férfi rátámadt, a kezükben lévő eszközökkel testszerte ütlegelték, és azt kiabálták neki, hogy „meghalsz!” Az egyik elkövető a teleszkópos bottal olyan erejű ütést mért a sértettre, hogy az elveszítette az egyensúlyát, neki esett a falnak, majd lezuhant a földre. A vádlottak ezt látva felhagytak a további bántalmazással és kiszaladtak a házból.

A sértett a támadás következtében a zúzódásos és repesztett sérülései mellett 8 napon túl gyógyuló alkartörést szenvedett el.

Magánlaksértés bűntette miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül az idősebb vádlott büntetett előéletű, míg fiatalabb testvére büntetlen – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek