Simon Gábor megint néhány perc alatt leplezte le a fideszes hazugságcunamit – videó

Megosztás

Nagy formában van Simon Gábor a Velünk a Város frakcióvezetője. Néhány héttel korábban számoltunk be arról a közgyűlési felszólalásáról, amit több mint 40 ezer miskolci nézett meg, mert gyakorlatilag 3 perc alatt leplezte le a fidesz összes hazugságát a gazdasági válsággal kapcsolatban.

A legutóbbi közgyűlésen ismét igen kellemetlen perceket okozott a miskolci fideszeseknek. Felszólalásából kiderül, hogy a kormánypárt helyi képviselői alapvető (középiskolás) ismeretekkel sem rendelkeznek az Európai Unió működése kapcsán.

A Fidesz politikusai beadtak egy indítványt, hogy a közgyűlés támogassa Szita Károly Kaposvár polgármesterének és a Megyei Jogú Városok Szövetségének az elnöke által Ursula von der Leyenhez intézett levelét. A fideszesek előterjesztése Ursula von der Leyenre, mint az Európai Unió elnökére hivatkozik. Apró probléma, hogy az Európai Uniónak nincs és soha nem is volt elnöke.

Mint korábban kiderült, Szita Károly a levelet úgy írta meg, hogy a megyei jogú városok nem fogadták el annak tartalmát.
Simon Gábor arra is kitér, hogy az egyik újdonság az, hogy Szita Károly most jelentések helyett levelet ír. Mint ismeretes Szita Károly a kommunista államhatalom ügynöke volt és jelentéseket írt a Belügyminisztériumnak.

Simon Gábor több ellentmondásra is felhívta a figyelmet. Emlékeztetett, hogy a fideszesek szavazták meg Ursula von der Leyent bizottsági elnöknek és akkor még példaként tekintettek rá és gyakran hangoztatták is, hogy sokgyermekes keresztény családanya, tehát remek vezetője lesz a bizottságnak.
Emellett arra is felhívta a figyelmet a frakcióvezető, hogy a uniós szankciókról az Európai Tanácsban döntöttek, amelynek egyetlen magyar tagja Orbán Viktor, aki megszavazta az összes szankciót.

A teljes felszólalást itt tekintheti meg:

Kapcsolódó cikkek