Miskolc: származásuk miatt utasítottak ki két orosz turistát egy szállodából, az önkormányzat elítéli a diszkriminációt

Megosztás

Az eddigi információk szerint az ukrán szállodatulajdonos szólította fel távozásra orosz nemzetiségű vendégeit. Miskolc önkormányzata nem tudja elfogadni sem ezt, sem a hasonló atrocitásokat, mivel befogadó város vagyunk.

Az oroszok elmondása szerint a héten bulgáriai nyaralásukról tértek vissza, és úgy döntöttek, hogy az Oroszország felé vezető úton Magyarországon töltik az éjszakát – írta meg a tourdom.ru-ra hivatkozva az Index. Ezzel egy időben az utazók a booking.com-on szállást foglaltak a miskolci hotelben. Érkezéskor gond nélkül elhelyezkedtek, de az éjszakázás nem tartott sokáig.

– Lefekvéshez készülődtünk, amikor az igazgató felhívott. Megkért, hogy azonnal menjünk el – mondta Oleg és Tatjana, hozzátéve: tudomásuk szerint a szálloda tulajdonosa ukrán, ők pedig oroszok. Csak ez volt az oka a kilakoltatásnak elmondásuk szerint. – A tulajdonos jelenleg a háborús övezetben tartózkodik, és az ő utasítása volt, hogy orosz útlevéllel rendelkezőket nem fogadhatnak a szállodájában – tették hozzá.

A két fiatal hamar talált egy másik szállodát a közelben, ahol minden gond nélkül eltölthették az éjszakát. Mindenesetre panaszt tettek a booking.com-on, amelyben leírták a helyzetüket. A pénzüket minden gond nélkül visszakapták, miután az incidens nem a vendégek hibájából történt.

Az Index cikke szerint a debreceni orosz főkonzulátus levelet írt a miskolci polgármesteri hivatalnak, amelyben leírta az esetet. Ott tájékoztatták őket, hogy ebben az ügyben a fogyasztóvédelemnek van joga eljárni.

Kedd este aztán a városháza közleményt juttatott el a Borsod24 szerkesztőségéhez, amiben gyorsan reagáltak is a nemkívánatos történésekre.

– Szomorúan értesültünk az esetről, de a történtek okairól és miértjeiről nem rendelkezünk pontos információval, így a konkrét eseményt nem kívánjuk kommentálni – írták.

“Azonban fontosnak tartjuk hangsúlyozni: Miskolc közismerten befogadó, vendégszerető város, és Miskolc városvezetése elítél minden etnikai, vallási, politikai vagy származási, nemzetiségi alapon történő megkülönböztetést és diszkriminációt” – zárul a közlemény.

Related posts