Csavarhúzóval akarta hasba szúrni élettársát a borsodi férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 64 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt, aki egy vitát követően az élettársát egy 20 cm-es csavarhúzóval megpróbálta hasba szúrni.

A vádirat szerint a vádlott 2000. évtől kezdődően élettársi közösségben élt a sértettel a borsodi településen lévő lakóházukban. 2021. március végén, este, a férfi megkérdezte az élettársát, hogy mi a véleménye az általa a spájzban lerakott járólapokról. Azonban a válaszon annyira feldühödött, hogy megragadta a nőt, majd ököllel állon ütötte. Ezután magához vett egy 20 cm hosszúságú csavarhúzót, és megpróbálta hasba szúrni, azonban a nő az eszközt kicsavarta a kezéből.

Amennyiben a vádlott megszúrja a sértettet, a hasüreg megnyílásával járó 8 napon túl gyógyuló sérülés kialakulhatott volna, ez a sértett védekezése miatt nem következett be.

A sértett el akarta hagyni a lakást, a vádlott viszont beszorította a mellékhelyiségbe, mire a nő egy gázspray-vel szembe fújta. A férfi erre elengedte, de megakadályozta, hogy kimenjen a lakásból, a sértettnek végül is sikerült kinyitni az ajtót, és kijutott az udvarra. Az elkövető utánament, lefogta a karjait, így szorította, vissza akarta vinni a házba, eközben a nő rálépett a vízóraakna fedlapjára, az elmozdult, és amikor a sértett eltolta magától a vádlottat, a férfi az egyensúlyát vesztette és beleesett az aknába. A sértett kiszaladt az utcára, és a munkahelyére ment, ott töltötte az éjszakát, majd elköltözött az ingatlanból.

A vádlott a szakítást nem tudta feldolgozni, ezért március végétől május végéig volt élettársának a kapcsolat visszaállítása érdekében internetes közösségi oldalon 842 db üzenetet küldött, ezzel zaklatva.

A sértett zaklatás vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek