Elfogadták Palkovics lemondását, átalakul a kormány

Megosztás

Megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium, Lantos Csaba az új energiaügyi miniszter.

Gulyás Gergely a hétfő kora délutáni sajtótájékoztatón bejelentette: strukturális változás jön a kormányban, energiaügyi minisztérium alakul, az Energiahivatal hatásköreinek többségét ez a minisztérium veszi át. Lantos Csaba lesz december elsejétől miniszterként fogja vezetni az új minisztériumot – írja a HVG.

Palkovics László lemondott, lemondását Orbán Viktor elfogadta. A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, és a Fejlesztési és Beruházási Minisztérium veszi át.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy Paks II nem kerül a minisztérium hatásköre alá, mivel azt az EU előírja, hogy az MVM és Paks nem kerülhet egy felügyelő szerv alá.

A miniszter az ATV kérdésére mondta, azért Lantost választották, mert remek menedzser, aki elismert szakembernek számít, komoly tapasztalatokat szerzett. A TIM fennmaradó területeinek leosztása logikus: a közlekedés Lázár János, az ipar Nagy Márton, az innovációs területek eddig Palkovicsnál lévő része pedig Csák János minisztériumához fognak kerülni.

Forrás és további részletek: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek