Jótékonysági kerékpározást szerveztek a Miskolci Nemzeti Színházért

Megosztás

Jótékonysági kerékpározást szervezett szombatra a Miskolci Nemzeti Színházért a Miskolci Road Cycling Club (MRCC), hogy a teátrum fennmaradhasson, és túlélje az elkövetkező nehéz időszakot.

A Facebookon létrehozott esemény iránt több százan érdeklődtek, végül a csapat menedzserének becslése szerint közel kétszázan gurulhattak a színház elé szombat kora délután, hogy adományaikat átadhassák a kerékpáros klubon keresztül az intézmény vezetőségének, majd közösen eltekerjenek a diósgyőri várig, és vissza. A legkisebbektől az idősebbekig sokan gondolták úgy, hogy összekötik a testmozgást az adakozással.

A színház bajban van, a problémára egyik csapattagunk is felhívta a figyelmet, aki az intézmény munkatársa – mondta el a Miskolc Televíziónak Somogyi László. – Megbeszéltük, hogy próbálunk segíteni. Arra gondoltunk, hogy szervezünk egy közösségi programot, mert így nagyobb támogatást tudunk nyújtani, és szélesebb nyilvánosság ismerheti meg a színház jelenlegi helyzetét. Nem mellesleg egy kellemes délutánt is eltölthetünk együtt.

A csapatmenedzser elárulta, ha lesz rá lehetőségük a jövőben is szívesen segítenek, hiszen nem áll távol tőlük a jótékonykodás: szerveztek már közös kerékpározást vakokkal és gyengénlátókkal, és a megyei központi kórházat is rendszeresen támogatják.

Az összegyűlt pénzt a színház rezsiköltségeinek fedezésére szánták. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az energiaárak drasztikus megnövekedése kilátástalan helyzet elé állíthatja a jövőre kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színházat. Hogy ezt elkerülje, a teátrum nemrégiben adománygyűjtésbe kezdett. Béres Attila igazgató elmondása szerint az intézmény finanszírozása december 31-éig biztosított – ahhoz viszont, hogy a következő évben is működhessenek, szükség lesz a miskolci polgárok támogatására. A Miskolci Színházbarátok Egyesületének kezdeményezésére gyűjtés indult tehát a teátrumért.

– Nem csak a színház, a város, mindenki nehéz helyzetbe került, de nekem elsősorban a színház a fontos. Az a színház, amely jövőre 200 éves lesz. Nem kezdhetjük úgy ezt a jubileumi évet, hogy zárva tartunk. Nagyon szomorú lenne – fogalmazott Béres Attila igazgató.

“De igazán boldoggá tesz, hogy akárcsak 200 évvel ezelőtt, amikor a miskolciak saját akaratukból, forintot téve forint mellé felépítették ezt a csodás épületet, úgy most is összefogott Miskolc. Az elődeink büszkék lennének ránk” – hangsúlyozta.

Kiemelte azt is, hogy az a legszebb talán az egészben, hogy mindenki – legyen kerékpáros vagy gyalogos, jobb- vagy balkezes – kiáll a miskolci nemzetiért.

“Pontosan ugyanazt tesszük, mint 200 évvel ezelőtt az elődeink” – húzta alá Béres Attila, aki megköszönte az MRCC-nek, hogy megszervezték a programot, és hogy gondoltak arra, hogy adománnyal támogassák a színházat.

“Én nem tudom, hogyan tudjuk ezt meghálálni, de ha kell, körbekerekezem egész Miskolcot, ha ez jelent valamit” – tette hozzá nevetve a direktor.

Béres Attila azt is elmondta, az első névtáblákat jövő hét csütörtökön kezdik el felhelyezni a színház falára – ismert, azok kapnak ilyen módon táblát, akik adományukkal támogatják a színházat a nehéz időkben.

Amennyiben valaki nem tudott elmenni a jótékonysági kerékpározásra, de szeretne segíteni, úgy utalással is megteheti az alábbi számlaszámon:

Miskolci Road Cycling Club
10102718-02601800-01005001
A szervezők kérik, hogy a “megjegyzés” rovatban tüntesse fel, hogy: “Adomány a Miskolci Nemzeti Színház működésére”. Az így befolyt teljes összeget is átutalják a színház javára.

De az alábbi módokon is segíthetjük a miskolci teátrumot:
1. közvetlenül a „Hódolván Tháliának, használunk a Hazának” Alapítvány támogatásával, az OTP Bank 11734004-20349802-00000000-s számlaszámán keresztül küldött felajánlásokkal;
2. valamint a Színházbarátok Egyesülete és a Miskolci Nemzeti Színház által a Jóügyekért portálon indított kampányon és a kampány követein keresztül.

Forrás: Minap.hu

Fotók: Juhász Ákos – Minap.hu

Kapcsolódó cikkek