Megújul és kibővül a megyei kórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztálya

Megosztás

A beruházás jelentős része már megvalósult, a fejlesztésről egy sajtótájékoztatón számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház. Rövidülő beteg utak, gyorsuló ellátás.

Mintegy 3 milliárd forint értékben, több mint 2500 négyzetméteren újítják fel, illetve bővítik a megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában a sürgősségi, baleseti ellátást. A Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlegének felújítása már be is fejeződött, a műtő részleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése pedig jelenleg is folyamatban van. A projekt egyik legfontosabb eleme az folyosó, amely a mentőhelikopter leszállópályát és a központi radiológiai ellátást is összeköti a GYEK-kel.

– A Gyermekegészségügyi Központnak egy igen jelentős területe újult meg, a legfontosabb talán az a híd, amit már hónapokkal ezelőtt beemeltek. Ez azonban még nem jelentette azt, hogy kész is van, hiszen belső burkolásokat, rögzítéseket kellett végrehajtani, mostanra lett teljesen üzemkész. Ez borzasztóan nagy jelentőségű a számunkra, elsősorban azért, mert azok a gyerekek, akik helikopter szállítással érkeznek hozzánk, akár sürgősségi, intenzív, illetve műtéti ellátást vagy pedig CT, MR vizsgálatot igényelnek, azonnal szállíthatóak a GYEK-be. Nem kell őket a tetőn lévő helikopter leszállóról lehozni a földszintre és külön áttolni, hanem egy függőfolyosó segítségével át tudjuk őket szállítani. Ez növeli a betegbiztonságot, az ellátás időtartamát pedig jelentős mértékben csökkenti – ismertette Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója pénteken, a beruházás részleges átadásakor. 

Hozzátette, a projekt részeként elkészült a sürgősségi betegellátó részleg ambulancia része, ahol hét rendelő kapott helyet. – Az összekötő folyosó mellett készen van a traumatológiai, égési és a sebészeti osztály fekvőbeteg részlege is. A gyereksebészet műtőblokkja az, ami éppen kialakítás alatt van. Ez egy egy rendkívül bonyolult egység, mind építészeti, mind pedig az infrastruktúra szempontjából. Ezen dolgoznak jelen pillanatban is, tavaszra elkészülünk vele – hangsúlyozta Révész János.  További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek