Töltőpisztolyból engedett gázt a rendőrökre a borsodi férfi

Megosztás

Az Encsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2019 tavaszán a perei ingatlanában foganatosított kutatás alkalmával a garázsból nyíló mosókonyhában a gázüzemű járművek töltésére szolgáló tartály töltőpisztolyából körülbelül tizenöt másodpercen át engedte ki a gázt. A helyiségben akkor két rendőr tartózkodott, akik felszólították a vádlottat, hogy hagyjon fel cselekményével, illetve egyikük próbálta kivenni a kezéből a töltőpisztolyt, de a férfi azt csak akkor tette le, amikor kifogyott a gáz. Az épület átszellőztetését követően sérülés, kár nem keletkezett.

A bíróság megállapította, hogy a kiáramló gáz minimális mennyiségén nem jöhetett létre robbanásra képes gázelegy, a maximális mennyiség esetén létrejöhetett ugyan, de a robbanás kialakulásához külső gyújtóforrás lett volna szükséges. Erre figyelemmel a bíróság a testi sértés kísérletének vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette a férfit, míg a hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találta és 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyész, a vádlott és a védő is fenntartott három munkanapot a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek