Vascsővel és ököllel bántalmazták a rablók, ügyes trükkel menekült el tőlük

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 20 éves férfi ellen rablás és magánlaksértés bűntette miatt, akik Miskolc külterületén lakó férfi házába bementek, vascsővel és ököllel bántalmazták, majd a nyakához kést szorítva nem engedték, hogy elmenjen a házból. Amikor az értékeit összepakolták, egyiküktől kikéredzkedett a mosdóba, így elmenekült és értesítette a rendőröket.

A vádirat szerint a vádlottak 2022 januárjában, délelőtt, a romos kerítésen keresztül bementek a sértett férfi Miskolc külterületén lévő ingatlanába. Amikor a pinceajtóról a lakatot elkezdték leverni, a férfi kiment és felelősségre vonta őket, ekkor az idősebbik vádlott egy 60 cm-es vascsővel a fején és a karján megütötte, amitől a földre került.

A sértett felállt, beszaladt a házba, de a bejárati ajtót nem tudta bezárni, mert a vádlottak benyomták és bementek a lakásba. Az idősebb vádlott ököllel többször megütötte, ezután mindkét vádlott értékek után kutatott. A sértett megpróbált távozni, de az idősebb vádlott egy 20 cm-es pengehosszúságú kést szorított a nyakához, így tartotta vissza az épületben, majd továbbra is a kést a nyakánál tartva, kinyittatta vele a pincét.

A vádlott bement a pincébe, a fiatalabbik vádlott pedig a lakásban szedte össze az értékeket. A sértett viszont magához vette a telefonját és kikéredzkedett a mosdóba, így kiszaladt a házból és értesítette a rendőrséget.

A vádlottak közel 150 000 Ft összegben vittek el értéktárgyakat, azonban elszállításuk közben a rendőrök elfogták őket. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek