Majdnem 200 millióért figyelteti meg alkalmazottait az MTVA

Megosztás

Bruttó 190,5 millió forint értékben kötött szerződést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Fornax ICT Kft. vezette konzorcium egy aktivistást mérő alkalmazás kifejlesztésére, mellyel az MTVA-dolgozókat figyelik majd meg, írja az rtl.hu.

A beszerzést a médiavállalat azzal indokolta, hogy a koronavírus miatt megváltozott munkarendben meg akarja tartani a dolgozók produktivitását, illetve objektíven akarja mérni a teljesítményüket. Az eszköz vélhetően még nincs kész, a szerződés időtartama annak aláírásától – június közepétől – számított 180 naptári nap.

Az új rendszernek képesnek kell lennie legalább a következő aktivitások észlelésére és annak mérésére:

  • egérmozgatás,
  • felhasználó által használt alkalmazások észlelése és azok aktív használati idejének logolása, azaz naplózása,
  • napi hálózati adatforgalom mérése,
  • megnyitott weboldalak és azokon eltöltött idő logolása,
  • offline időszakok detektálása.

A rendszer inaktív időszakban jelezni fog a dolgozónak, és mérni fogja az erre adott reakcióidőt. A szüneteket, szabadságokat, távolléteket is ez az alkalmazás fogja kezelni, a statisztikákat az alkalmazottnak is megjeleníti, a vezetőknek pedig e-mailes jelentéseket küld.

Mivel a dokumentációban a koronavírus miatti megváltozott munkarendre hivatkoznak, az rtl.hu szerette volna megtudni, hogy ezt a rendszert csak a home office-ban dolgozókra alkalmazzák-e majd, de az MTVA nem válaszolt nekik.

A Fornax ICT Kft. egyébként a Visioners Zrt.-n keresztül Balásy Bulcsú érdekeltsége, aki az Orbán-kormány bejáratott plakátfelelősének, Balásy Gyulának a féltestvére

Forrás: HVG.hu

Kapcsolódó cikkek