Orbánt 21 fős delegáció és 11 biztonsági ember kísérte Amerikába

Megosztás

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Máté János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár és Németh Zsolt országgyűlési képviselő mellett a miniszterelnökkel utazott további kilenc, meg nem nevezett személy a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről, és egy tízfős biztonsági személyzet is augusztusban az Egyesült Államokba, amikor Orbán Viktor beszédet mondott a konzervatív konferencián, a CPAC-n – derül ki Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszából, amelyet Ujhelyi István EP-képviselő, az Esély Közösség alapítójának közérdekű adatigénylésére adtak ki.

A válasz szerint Szijjártó Péter kíséretéhez tartozott Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár, Hidegh Attila nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár, Paczolay Máté sajtófőnök, valamint további három meg nem nevezett fő a külügyminisztériumtól. Rájuk kétfős biztonsági személyzet vigyázott. Mindannyian a Magyar Honvédség csapatszállító gépén utaztak.

„Ez azt jelenti, hogy egy 21 fős delegáció és 11 biztonsági személy amerikai útját fizette a magyar állam”

– mondta Ujhelyi a Szabad Európának. A politikus azt mondta, az út pontos költségelszámolása még nem ismert, pedig szerinte minimális elvárás, hogy ennek részleteivel és költségeivel a kormány tételesen elszámol.

Kapcsolódó cikkek