Ügynökséget hoz létre a kormány, amely a stadionok üzemeltetéséért felel

Megosztás

A Honvédelmi Minisztériumhoz csapta a kormányalakítás során Orbán Viktor a sportot is, Szalay-Bobrovniczky Kristóf pedig sportért is felelős miniszterként nyújtott be szerdán a parlamentnek egy olyan törvényjavaslatot, ami megnevezése szerint „egyes állami sportcélú közfeladatok ellátásának rendjéről és szervezeti kereteiről” szól – írja a 444.hu.

Vagyis ha a parlament elfogadja a javaslatot, akkor létrejön a Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökség.

Az indoklás szerint azért van szükség az új ügynökségre, mert „a 2010 óta eltelt időszakban a hazai sportlétesítmény-fejlesztés tekintetében meghatározó mértékű növekedés tapasztalható, többek között kiemelkedő színvonalú sportlétesítmények létrehozásával (pl. Duna Aréna, Puskás Ferenc Stadion, MVM Dome). Jelen törvényjavaslat célja a nemzeti sportingatlan-vagyon üzemeltetésével, hasznosításával kapcsolatos feladatoknak más szervezeti szintre emelése, ügynökségi formában történő ellátásának biztosítása”.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek