Történelmi siker: megvan a DVTK első Euroliga-győzelme

Megosztás

Az Euroliga B csoportjának 2. fordulójában a DVTK kosárlabda csapata a belga Kangoeroes Mechelen gárdáját fogadta a DVTK Arénában. Az első félidőben magabiztosan játszottak a vendégek, és megérdemelten szereztek vezetést maguknak. A fordulás után azonban a diósgyőri játékosok magukra találtak, és fokozatosan felőrölték az ellenfelüket, így megszerezték az első győzelmüket az Euroligában (79-78).

Euroliga B csoport, 2. forduló

DVTK HUN-Therm – Kangoeroes Mechelen 79-78 (14-28, 21-23, 21-9, 23-18)
Miskolc, DVTK Aréna, 1400 néző. Játékvezetők: Alexandra Stan (román), Paulina Gajdosz (lengyel), Bojan Jovanić (bosnyák).

DVTK: Guirantes 18, Aho N. 6, Bernáth 13/9, Jovanović 15/9, Green 10. Csere: Kiss A. 6, Kányási 3/3, Garbin 8/6. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Mechelen: Berkani 14/3, Resimont 4, Nauwelaers 7/3, Bertsch 15, Morrison 21/3. Csere: Rembiszewska 11/9, Denys 6, Van Gils. Vezetőedző: Arvid Diels.

Völgyi Péter: – Megint emlékezetes meccset játszottunk. Az első félidőben még nem találtuk a ritmust, nem volt meg az a keménység, ami egy ilyen találkozóhoz kell. A nagy szünet után elsősorban a védekezésünkön változtattunk, labdaszerzésben pedig javultunk. A végjátékot másképp kellett volna játszani, tekintettel az ellenfél személyi hibáira, mégis nagyon boldog vagyok, a lányok nagyon megérdemelték a sikert. Annak is örülök, hogy győzelmünkkel tudtunk csatlakozni a többi magyar kupacsapathoz.

A klub részletes beszámolója itt olvasható!

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek