A fideszes Debrecent sem kerülik el a megszorítások, még a közvilágítást is korlátozzák

Megosztás

Csak azoknak nem világos, hogy hazánk minden városának önkormányzata óriási bajban van, akik politikai hasznot próbálnak húzni abból, hogy minden súlyos pénzügyi gondot a városvezetés alkalmatlanságának állítanak be. Debrecen sem kerüli el a bezárásokat és korlátozásokat, pedig kormánypárti vezetéssel rendelkezik.

A debreciner.hu információi szerint Papp László polgármester október huszadikai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy milyen megszorítások várnak a debreceniekre. Az Ukrajnában zajló háborúra és az Oroszország elleni uniós szankciókra hivatkozva szociális, kulturális és sportlétesítményeket zárnak be, de korlátozzák a város közvilágítását is.

Debrecen polgármestere az indoklásában mindenekelőtt leszögezi, az energiaválságért a háború és az agresszor Oroszország ellen irányuló európai uniós szankciók is felelősek, de a kialakult helyzet nem érte felkészületlenül a várost, az elmúlt évek gazdaságfejlesztési eredményei nagyban segítik a problémák kezelését. Mint írja, az önkormányzatnak vannak tartalékai, de a 2023-ra kalkulált közel 10 milliárd forintos többletköltséget nem tudja a város kigazdálkodni. Az intézkedéscsomaggal a számításaik szerint ezt 4,2 milliárd forintra tudnák leszorítani. A fennmaradó részre kormányzati segítséget várnak.

A polgármester azt is hangsúlyozza, hogy a 2014 óta tartó energiahatékonysági intézkedések miatt az intézmények évente közel 40 ezer gigajoule távhőt és 4 ezer köbméter földgázt takarítanak meg, valamint majdnem 3 millió kilowattóra megújuló energiát állítanak elő.

A korlátozó intézkedéseket néhány kivételtől eltekintve november 1. és 2023. április 15. közötti időszakra hozta meg a városvezetés. További részletek a Debreciner cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek