Kivételes állami tűzoltás Miskolcnak, nyitva maradhat az uszoda, 70 milliót lobbizott ki a város

Megosztás

A városvezetők sikerrel tárgyaltak, így legalább az év végéig még nyitva maradhat a Kemény Dénes Városi Sportuszoda. Ehhez hetvenmilliós támogatásra volt szükség, amit meg is kapott a város.

Miskolc város vezetőinek az energiaárak brutális drágulása miatt számos olyan takarékossági intézkedést kellett meghozniuk az elmúlt hónapban, amelyek fájdalmasan érintették Miskolcot, a miskolciakat. Fiókkönyvtárak, múzeumi telephelyek működésének felfüggesztésére kényszerült a város, hogy valamilyen módon takarékoskodjon a rezsiköltségeken. Bábelőadás vagy óvodai fűtés, koncertek vagy az idősotthonok működtetése, ezekben a súlyos kérdésekben kell nap mint nap fájdalmas döntéseket hoznia az önkormányzat vezetésének.

A kormány azt kérte Miskolctól, és minden helyhatóságtól, hogy az alapellátások biztosítása legyen a prioritás; azaz a bölcsődei, óvodai és a szociális ellátás. Miskolc ehhez tartja magát. De egy város életéhez – a kultúra, szórakozás mellett – a sport is hozzátartozik. Miskolcon különösen élénk a sportélet, és a miskolci sportolók, az ifjú tehetségek számos területen sikereket érnek el, például a vízisportokban is. Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere ezért is kereste meg a Sportért Felelős Államtitkárságot, és kérte szerepvállalásukat abban, hogy a Kemény Dénes, a miskolciak kedvelt uszodája legalább év végéig nyitva maradhasson. Ehhez 70 milliós támogatást kapott Miskolc, erről pedig a Polgármesteri Hivatal tájékoztatott.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek