A BRFK szerint “nem alapozza meg bűncselekmény gyanúját” hogy nem látható az MTÜ 2,3 milliárdos imázsfilmje

Megosztás

Még 2018 nyarán kapott 2,3 milliárd forintot a Magyar Turisztikai Ügynökség a Miniszterelnöki Kabinetirodától egy imázsfilmre, amely a Kárpát-medence értékeiről szólt volna. A film része lett volna az akkoriban tervezett új országimázskampánynak, amelynek háttérmunkálataiban Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya is bevallottan részt vett – írja a 444.hu.

2021-ben a film iránt Hadházy Ákos érdeklődött, aki az MTÜ-től azt a hivatalos választ kapta, hogy „a kért adatok tekintetében” szerintük ők „nem minősülnek adatközlőnek”. Hadházy ezután a filmet megrendelő Miniszterelnökséghez fordult, de ők nem válaszoltak neki. A képviselő végül 2022 szeptemberében feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen hűtlen kezelés és hanyag kezelés gyanúja miatt.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály gazdaságvédelmi osztályának a napokban megérkezett a válasza, amelyben bűncselekmény gyanújának hiányára hivatkozva a feljelentést elutasították.

Ugyanis szerintük nem alapozza meg bűncselekmény gyanúját, hogy az

„elkészült produktummal kapcsolatban semmilyen tájékoztatáshoz nem lehet hozzáférni”,

valamint, hogy

„a film, a könyv és a kapcsolódó rendezvény egyetlen médiumban sem jelent meg”.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek