A Fidesszel egy követ fújó Mi Hazánk politikusa az ellenzéki érzelmű újságírónő akasztását vizionálta

Megosztás

Rengeteg embert meghökkentett a Mi Hazánk színeiben politizáló Bartha Barna megnyilvánulása, amikor is Parászka Boróka kiiktatásáról, felakasztásáról beszélt, mint követendő fontos lépés. Szintén “meglepő” módon a Fidesz azóta is mély hallgatásban van az ügyről, kevésbé lehet számukra problémás, mint Pankotai Lili néhány káromkodása a múlt hétről.

„Amilyen színvonalon van most a székely néplélek, az a magyar szónak köszönhető, a televízión keresztül beérkezett mocsok miatt. Vagy meg lehet hallgatni Parászkát, hát ha az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahol tartunk” – mondta Bartha Barna (fotónkon), a Mi Hazánk Nemzetpolitikai kabinetnek vezetője Sepsiszentgyörgyön a napokban a Transtelex beszámolója szerint. A párt székelyföldi turnéján, néhány fős hallgatóság előtt beszélt Bartha Parászka Borókáról, a HVG szerzőjéről és a román közszolgálati média munkatársáról.

A tudósítás szerint a Mi Hazánk politikusa azt is felrótta Parászkának, hogy ő is székelynek vallja magát. „Nem tudom, hogy ki ismeri a tevékenységét, de nincsenek szavaim rá. Ezeket a népnek ki kell közösítenie maga közül. Ki kell kérjék maguknak a székelyek, hogy ilyen emberek (…) bárhol dolgozzanak” – mondta.

„Mindig kell egy nyúl az agárversenyen” – kommentálta Parászka Boróka a Mi hazánkos Bartha Barna szavait a hvg.hu-nak. Azt mondta, senki sem hallott volna arról, hogy a Mi Hazánk politikusa Erdélybe látogat, ha nem beszél az akasztásról.

Enélkül nem tudott volna figyelmet kelteni, semmi mondanivalója nem volt, botrányt csinált, most meg sütkérezik annak nyilvánosságában.

Parászka szerint káros és végtelenül riasztó, hogy ennyi fogalmuk van arról, mit jelent betartani a törvényeket és egy jogállamban lenni. “Románia nem az a hely, ahol bárki nyilvánosan akasztással fenyegethet egy újságírót. Tudom, hogy a magyar közbeszédben gyakori az ilyen, de itt nem és nem is lesz” – mondta.

Parászka szerint az ilyesfajta politikai haknik visszahatnak a román–magyar kapcsolatokra, növelik a gyanakvást a románokban és az egésznek az erdélyi magyar közösség issza meg a levét, nem pedig ő, „mert ezek a magyar ügyek lesznek azok, ami aláásnak sok fontos közintézményt”.

Mit gondolt ez az ember, hogy idejön és a közszolgálati média munkatársát fenyegeti? Ebben van valami rendkívül kockázatos. Sajnálom, hogy akaratlanul publicitáshoz segítettem őket és hogy ilyen könnyen fel tudják használni a nevem

– mondta. (via Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek