Betiltás fenyegeti a TikTokot

Megosztás

A kínai székhelyű alkalmazás könnyedén hozzáférhet személyes adatainkhoz, amit Kínában is köszönnek szépen az informatikusok. Ezért az Egyesült Államokban ismét napirendre került a népszerű applikáció betiltása.

Az amerikai kormány alá tartozó, öttagú Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) egyik tagja, Brendan Carr az eddigi talán legkeményebb üzenetet fogalmazta meg a TikTokkal kapcsolatban, amikor arról beszélt, hogy a kormány külföldi beruházásokat felügyelő bizottsága (CFIUS) egyszerűen be kéne tiltsa a videós alkalmazást.

A TikTokkal szembeni amerikai ellenérzéseket az erősítette fel a közelmúltban, hogy felerősödött a gyanú, a TikTok visszajuttatja az amerikai felhasználók adatait Kínába, illetve mivel rengeteg amerikai használja, az alkalmazás alkalmas lehet politikai történések, például választások befolyásolására.

A TikTok jelenleg is tárgyalásokat folytat a CFIUS-szal, hogy átszervezhetik-e a működésüket egy teljesen amerikai cégbe, hátrahagyva a kínai ByteDance-t, hogy tovább működhessenek az Egyesült Államokban. A New York Times szeptemberben arról írt, hogy már körvonalazódik a megállapodás, de akkor az igazságügyi minisztérium egyik tisztviselője, Lisa Monaco volt még elégedetlen azzal, hogy a megegyezés nem adna elég védelmet a kínai hatásoktól.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek