Teljesen kiakadtak a szakszervezetek Parragh László kijelentésén az alacsony magyar bérekről

Megosztás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyíltan kimondta, hogy valójában az a célja, hogy alacsonyan tartsák a magyarországi átlagbéreket, nem érdekük, hogy sokat keressen egy hazánkban dolgozó átlagpolgár. Ezért nem is támogatja az európai minimálbér bevezetését.

Kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél Parragh László legújabb kijelentése. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Munkástanácsok által a minimálbér aktuális kérdéseiről szervezett konferencián azt mondta, a magyar versenyképesség egyik alapja ma még mindig az olcsó munkaerő.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szerint mindez azt üzeni, hogy a cél a munkabérek minél alacsonyabban tartása, ez azonban elfogadhatatlan. A szervezet ezért elvárja a kormánytól, hogy nyilvánosan határolódjon el Parragh kijelentésétől.

Az iparkamara elnöke azt is jelezte, ő 2030-ig nem támogatja az európai minimálbér bevezetését.

„A kijelentés időzítése nem lehet véletlen, hiszen ígéretek szerint hamarosan érdemben is megkezdődnek a jövő évi minimálbér-emelési tárgyalások, ám ezek szerint elképzelhető, hogy a kormány végtelenül szerény emelésre készül” – véli a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Zlati Róbert emlékeztet, nem ez az első eset, hogy a kormány az MKIK elnök kijelentésein keresztül teszteli az ország lakosainak vagy éppen a szakszervezeteknek a tűrőképességét. Amennyiben ismét ez volt a cél, az elnök szerint Parragh elment a falig. (Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek