Legkevesebb 151-en életüket vesztették egy halloweeni buli utáni káoszban – videó

Megosztás

Az emberek egymást taposták a tumultusban, döbbenetesen sok a halálos áldozata szöuli esetnél.

Legalább 120 ember életét vesztette egy halloweeni bulik alatt kialakult tumultusban Szöulban, írja a BBC a helyi tűzoltóságra hivatkozva. Az áldozatok többsége szívrohamot kaphatott, miközben halálra taposták, illetve agyonnyomták egymást az emberek.

A hatóságok szerint további legalább 100 sérültje lehet a szerencsétlenségnek. Legalább 46 ember a helyszínen életét vesztette, számos áldozatot pedig a kórházba szállítás után nyilvánítottak halottnak.

A tömegszerencsétlenség azután történt, hogy a BBC szerint nagyjából százezren gyűltek össze a dél-koreai főváros Ithevon városrészében szombat este, hogy megünnepeljék az első maszkmentes Halloweent a koronavírus-járvány kitörése óta. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a szerencsétlenséget az okozhatta, hogy túl sokan zsúfolódtak be egy szűk utcába Ithevon szórakozónegyedében.

Insider Paper on Twitter: “BREAKING: Multiple victims after Stampede during Halloween event in Seoul, Reports of at least 50 people in cardiac arrest pic.twitter.com/HCc5luGUnp / Twitter”

BREAKING: Multiple victims after Stampede during Halloween event in Seoul, Reports of at least 50 people in cardiac arrest pic.twitter.com/HCc5luGUnp

(Telex)

Frissítés: A legújabb adatok szerint már legalább 151 áldozata van a tömegpániknak és ez még valószínűleg nem a végleges szám.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek