Parragh nem titkolja, azt akarja, hogy olcsó maradjon a magyar munkaerő

Megosztás

Semmiképpen nem szeretné, ha a magyarországi dolgozók átlagban sokat vinnének haza, hiszen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ez a versenyképességünk ellenére lenne. Rendkívül örülünk a jó hírnek, tehát ne is reménykedjünk, mert a Fidesz és holdudvarának akarata eleve az, kimondva is, hogy maradjon csak alacsony a fizetésünk?

Nem fogja támogatni az EU-s minimálbért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, mert az egy versenyképességi előny elvesztését jelentené – mondta a Népszava szerint Parragh László, az MKIK elnöke a Munkástanácsok által a minimálbér aktuális kérdéseiről szervezett konferencián.

Az Orbán Viktor szövetségeseként ismert Parragh a lap szerint azt mondta:

„A versenyképességünk egyik alapja ma még mindig az olcsó munkaerő. Van, aki ki meri mondani, van, aki nem, de ez még mindig egy lényeges eleme. Változtatni kell rajta, tudjuk a recepteket. De hogy bemenjünk egy olyan uniós rendszerbe, ahol nem mi mondjuk meg, mint szakszervezetek, mint munkaadók, hanem valaki más, kívülről, hogy mekkora legyen a bér növekedése, a minimálbér, az számunka 2030-ig, amíg az uniós átlagot el nem érjük, biztosan nem elfogadható.”

Bár Parragh arról is beszélt, hogy a képzett munkaerő mobil, és nem szabad figyelmen kívül hagyni a határon átívelő munkaerőmozgást: már az olcsó magyar munkaerő megy ki Szlovákiába, és Romániában (főleg a Partiumban) is magasabb a munkaerő ára, mint nálunk, Kelet-Magyarországon.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek